Anita Smits
         

De bezem er doorheen!

Geschreven door Anita Smits

03-12-2020

December is de maand van bezinning. Veel mensen kijken in deze maand terug wat ze allemaal hebben meegemaakt de afgelopen maanden. Zijn veel leuke dingen maar ook minder leuke dingen. Er  kunnen ook dingen zijn die steeds maar terugkomen. Het kan zijn dat je dat niet meer wilt. Dan is het nu tijd om de bezem er doorheen te halen. Dus afscheid nemen van oude patronen. Het is tijd voor een nieuwe start!


Dat wil niet zeggen dat je al die tijd hebt stil gestaan. Nee hoor, ook dat is groei. Soms kan je dingen snel los laten en soms ook niet. Dat ligt aan de situatie. Het is een knop wat om moet zetten. Is dat makkelijk? Nee hoor maar dat kan ook niet . Het is een proces. Je kan niet zeggen van: Zo en nu laat ik laat los en ga verder.

Loslaten is zoals ik al zei een provces en heeft 4 fases

Ontkenning

Rechtvaardiging

Verkenning

Accelptatie

Als je dit nu leest en denkt. Ik wil ook in 2021 dingen anders doen? Dan ben je nu al aan het loslaten. Harstikke goed! 

Je bent dan de 1e fase al voorbij ... De ontkenning . Je erkent dat je dingen anders wilt gaan doen.

De volgende 3 fase  fasen doorlopen we niet altijd opeenvolgend. Wanneer ik mensen hierin coach merk ik vaak dat men heen en weer gaat tussen die fasen om onze gevoelens te kunnen verwerken. Is ook logisch want het is ook de angst om de controle los te laten. 

Rechtvaardiging

Dit is een hele belangrijke fase, zet je het door of niet
Wanneer de mensen die ik coach in deze fase zitten dan begint het echte werk zeg ik altijd. Ze willen graag dingen veranderen dat staat vast. Eerst komt er nog de JA MAARTJES ..  De angst om de oude vertrouwde te verliezen is hier de drijfveer om de verandering
niet te accepteren. Voor mij als coach is dit een hele leuke uitdaging om mensen door deze fase heen te helpen. 

Alleen via het uiten van hun werkelijke gevoelens kunnen mensen tot acceptatie van de verandering komen. En dat heeft tijd nodig.

Verkenning

In deze derde fase beginnen we te beseffen welke kansen en mogelijkheden de verandering
kan bieden. Wanneer mensen in deze fase zitten merk ik dat ze dingen anders gaan zien. De knop is om! Ze  hebben nu de rust gevonden om de situatie wat realistischer in te schatten en de voor- en nadelen wat specifieker te bekijken.

Een nieuwe denkwijze is nu ontstaan in deze fase

Acceptatie
De vierde en laatste fase is acceptatie. De angst en paniek maken plaats voor een
gevoel van hoe je het WEL zou willen.  Als coach is het geweldig om te zien als de mensen in deze fase zitten. Het maakt mij blij om te zien dat mensen een proces in durven te gaan en ik daar een schakeltje in mag zijn.

Conclusie

Als we maar de tijd krijgen om te ontkennen, te rouwen en vragen te stellen, dan zullen
we ons niet langer verzetten tegen de verandering. Op dat moment concentreren we
ons niet meer op wat we verloren hebben, maar steken we onze energie in
nieuwsgierigheid en creativiteit ten behoeve van onze toekomst.

Er gaat een deurtje dicht
Maar ook een deurtje open

Liefs Anita
Corona heeft voor mijn beleving ook spiritueel een reden

Geschreven door Anita Smits 16-11-2020

Spiritueel gezien is dit een mogelijkheid om anders te leren denken om tot andere inzichten te komen

We gaan een nieuwe fase in. Dat kan je nu al merken aan de energieën. We gaan te maken krijgen met een hoger trillingsniveau. Geld, materie en carrière was voor veel mensen erg belangrijk. Dat gaat nu anders worden. Wil niet zeggen dat je dit allemaal niet meer krijgt maar op een hele andere manier. Weet je wat spiritueel gezien nu het mooiste is van deze coranastress? We hebben er allemaal mee te maken. Oud en jong, rijk of arm. Zo is het ook bedoeld. Het kon zo niet meer verder gaan. Het universum heeft ingegrepen! We moeten inzien dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Het coronavirus zorgt spirityeel gezien voor een nieuwe wereld. Laten we maar even een pauze nemen en ons leven tot nu toe even gaan bekijken.


SAAMHORIGHEID EN LIEFDE

Dat is de boodschap!


Plotselinge veranderingen heeft vaak een krachtige en intense invloed. Je kan er niet meer omheen. Er moet iets gaan veranderen, hoe dan ook! En daar hebben wij nu mee te maken. Deze diepgaande transformatie brengt oude gewoontes, denkwijzen die niet meer bij ons horen naar boven. Je wordt als ware bewust gemaakt van het onbewuste. En dat is confronterend. Gevoelens van angst, boosheid, verdriet komen nu sterk naar boven.
Is ook niet raar! We hebben allemaal te maken met deze coronavirus en in de hele wereld zijn mensen bang dit virus op te lopen. We hebben hier geen controle over. Enige wat we kunnen doen is luisteren wat de deskundige adviseren en daarnaar handelen. Transformatie wil zeggen: Oude periode afsluiten en voorbereiden op een nieuw begin. 

Wat voor boodschap heeft het universum op spiritueel vlak? Ik wil duidelijk aangeven dat wat betreft gezondheid ik het verschrikkelijk vind voor de mensen die getroffen zijn door de coronavirus . Ik hoop dat er gauw een oplossing komt en enige wat we samen kunnen doen is deze mensen kracht en liefde geven. Stop even 10 seconde met lezen en probeer liefde en kracht uit te zenden. Spiritueel gezien hebben wij een aantal lessen te leren. We worden min of meer gedwongen worden om anders te gaan denken en voelen. Er moet weer balans komen in gevoel en verstand. We moeten hiervoor bij onszelf naar binnen treden. We moeten als ware een gesprek met onszelf aangaan. Stel je de vragen eens: Hoe sta ik nu in het leven? Wat is voor nu echt belangrijk? Waar ben ik dankbaar voor? Wat heb ik hiervoor gemist wat ik niet zag? Wees eerlijk tegenover jezelf en voel wat die vragen met je doet.

De bedoeling van dit alles is dat we nu echt gaan leren wat werkelijk belangrijk is. En dat zijn 3 dingen Gezondheid Liefde Geluk Wanneer je dat gaat begrijpen dan gaan er mooie nieuwe deuren open waardoor de mensheid die bestaat uit liefde weer terugkomt. Dat we gaan beseffen dat ieder mens in zijn eigen soort uniek is. 2020 wordt een jaar van transformatie en zuivering En dat is ook nodig. Het kon zo ook niet verder gaan. Oude patronen, denkwijzen en dingen die niet meer bij de mens horen mag afscheid van worden genomen. Zo geldt dat ook voor bedrijven die voorheen geen gezond bedrijf hadden waar de energieën niet goed waren, Het universum verteld ons dat alleen zuiver en puurheid nog wordt toegestaan.Wanneer je dit begrijpt zal er een enorme groei komen. Voor de mensen die blijven hangen in oude patronen of oude energie zullen constant tegenwerking krijgen. Overgave is het sleutelwoord. De nieuwe energie is nu al in beweging en het is de bedoeling dat we met de stroom meegaan. Go with the flow! En als jij je door de stroom laat leiden dan zal je zien dat het zijn vruchten af zal werpen. Begin nu met opruimen van oude patronen die niet bij je horen. 


De energieën zijn al aan het veranderen en worden steeds intenser. Er zullen veel mooie spirituele dingen gebeuren waar zelfs de mensen die niets met spiritualiteit hebben verbaasd zullen staan. Ook zij zullen anders gaan denken. De wereld gaat veranderen! De warmte en liefde naar elkaar gaat weer terugkomen. Geld krijgt een andere waarde. Overvloed mag je hebben in alles, Maar als je niet je dankbaarheid toont en uitzend dan ben je materialistisch. En dat is niet goed. Wanneer je het vertrouwen hebt in jouw eigen kwaliteiten en creativiteit dan zal het goedkomen. Het universum heeft geen pardon meer. En daar mogen we dankbaar voor zijn. 


Wees niet bang dat je alles kwijtraakt, want alles wat gemanifesteerd wordt vanuit zuivere intenties zal beter tot bloei komen. Hier komt echt de Wet van Aantrekking tot zijn recht. Het gaat niet erom wat je wenst maar wat je werkelijk verlangt. 

Wat gemanifesteerd wordt uit hebzucht zal niet meer door het universum geaccepteerd worden. Doordat dit te veel is gebeurd heeft het universum een halt aangeroepen. Voor iedereen op deze wereld! We moeten wakker worden geschud.

 En dat is nu ook gebeurd. We hebben huisarrest en mogen nu gaan nadenken wat er werkelijk hiervoor mis is gegaan. Nogmaals Spiritueel gezien, Wat gezondheid betreft is heel wat anders en hoop ik, net zoals jij dat daar ook oplossingen voor mogen komen. De wereld is ondanks dat we veel thuis zitten volop in beweging. Er vindt een diepgaande verandering plaatst waar straks jij en ik heel dankbaar voor mogen zijn.

Wat ervan ons gevraagd wordt is heel simpel. Behalve dat je echt moet luisteren naar het advies om goed voor jezelf en anderen te zorgen is het belangrijk dat je nu de kans krijgt om je geest en lichaam in balans te brengen. Zo beleef ik deze transformatie.

Liefs Anita

 
E-mailen
Info
Instagram